Zongedroogde tomatensoep met geroosterde paprika

Mooie diepe smaak; goed in te vriezen!

Hoeveelheid:            4 liter

Benodigd:                 blender

Benodigde tijd:         voorbereiden 30 minuten; koken 30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Roma tomaten
 Knoflook
 Zoete ui
 Zongedroogde tomaten op olie

 Geroosterde paprika

 

 Suiker
 Zout
 Peper

 Kippenbouillon  
 

 4
 4 tenen
 1 grote 
 1 pot 390 gr  uitlekgewicht 
 1 pot 350 gr
 uitlekgewicht


 1 eetl
 1 theel
 1 theel

 2 liter

 

  • Giet de tomaten af en bewaar de olie
  • Giet de paprika af
  • Snij de tomaat in vieren en de ui in grote stukken
  • Blender alles in porties
  • Verhit in een grote pan enkele lepels tomatenolie en voeg de blendermix toe. bak 10 minuten
  • Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe
     
  • Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur garen
     
  • Je kunt de soep naar smaak afmaken
  • Voeg b.v. basilicum of andere kruiden, vermicelli of creme fraiche toe
  • Of balletjes gehakt
Powered by liveSite Get your free site!