Zoetzuur varkensvlees op Kantonese wijze

Bron: Ching's snelle Chinese keuken

 

Hoeveelheid:             twee personen

Benodigd:                  wok

Benodigde tijd:         30 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Ei

 Maizena

 Varkenshaas

 Zout en witte peper

 Frituurolie

 

 1

 1 eetlepel

 250 gr 

 

 1 liter

 

 

  • Snijd de varkenshaas in ½cm dikke plakken.
    Klop het ei en de maizena tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Haal de plakjes varkenshaas door het beslag en frituur ze in 3-4 minuten goudbruin 
    Laat op keukenpapier uitlekken 

 Gemberwortel, geraspt

 Paprika rood, in stukken

 Paprika groen, in stukken

 Ananas in stukjes

 Lichte sojasaus

 Rijstazijn 

 Bruine basterdsuiker

 

 

1 eetlepel  

 1

 1

 blik van 227 gr

 1 eetlepel

 1 eetlepel

 1 theelepel

 

  • Verhit olie in de wok 
    Roerbak de gember en de paprika
    2 minuten.
    Voeg de ananas en het sap toe en breng aan de kook.
    Breng op smaak met sojasaus, azijn en bruine suiker.
    Bind de vloeistof met wat aangemengde maizena.
  • Roer de stukjes varkenshaas door de saus en warm nog even goed door 

 

 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!