Zeebaars met auberginekaviaar

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 oven, foodprocessor, kookring

Benodigde tijd:         50 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Aubergine, groot

 Knoflook

 

 

 

 

 Geroosterde paprika
 Passata
 Knoflook

 

 

 Zeebaarsfilet

 2

 3 tenen

 

 

 

 

 1 pot
 5 dl
 2 tenen

 

 

 4 (lunch)
 8 (hoofd)

 

  • Snijd de aubergines in en bak in de oven op 200 °c in 45 minuten gaar.
    Laat iets afkoelen; snijdt de aubergines doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
    Hak grof, pers er drie tenen knoflook boven uit en bak 5 minuten met een scheut olijfolie. Houd warm
  • Laat de paprika uitlekken en hak in de foodprocessor fijn met de knoflook. 
    Voeg toe aan de passata en kook in tot een dikke saus.
    Voeg naar smaak zout en peper toe. Houd warm
  • Leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven in een ingevette schotel en bak 7 minuten in een oven op 180 °C
  • Verwijder voorzichtig het vel

 

 

 Waterkers (optie)

 

 

 

 4 takjes

 

 
  • Verdeel de aubergine met een kookring over de 4 borden
  • Schep de saus er omheen en leg de vis er schuin op
  • Garneer ev. met waterkers
     
  • Je hebt teveel saus, maar deze kan goed worden ingevroren.
Powered by liveSite Get your free site!