Melkwitbrood 

 

Hoeveelheid:             1  brood

Benodigd:                 standmixer, oven, broodvorm van 31 cm.

Benodigde tijd:         3½ uur, waarvan 20 minuten preparatie, 2½ uur rijzen en 40 minuten bakken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Droge gist

 Weizenmehl type 550 of bloem

 Zout

 Boter, zacht

 VitamineC tablet 70 mg
 fijngestampt in de vijzel

 

 Melk, lauw

 

 

 9 gr 

 750 gram

 15 gram

 45 gr

 2
 

 

 500 ml

 

e
e
e
  • Doe ingredienten in de mengkom en meng met de platte haak op stand 1 gedurende 1 minuut


     
  • Vervang de platte haak door de kneedhaak en voeg de melk toe
  • Kneed 10 minuten op stand 2 tot een soepel deeg dat van de kom loslaat
  • Doe het deeg in een ingevette kom dek af en laat ±60 minuten rijzen
     
  • Sla het deeg terug; kneed het ongeveer een minuut op een licht ingevet werkblad
  • Laat 20 minuten afgedekt rusten
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en vouw de randen naar het midden
  • Rol het deeg uit tot de breedte van het bakblik
  • Vet een broodvorm van 31 cm in
  • Rol het deeg op en knijp de naad dicht
  • Leg de rol in de vorm met de naad beneden en laat een tweede keer rijzen; ± 70 minuten
  • Verwarm de oven voor op 220°C boven- en onderwarmte
  • Bak het brood 30-40 minuten op de onderste richel van de oven
  • Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 200°C
  • Haal het brood uit de vorm en klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood gaar, anders nog even terug in de oven
Powered by liveSite Get your free site!