Witbrood
Hoeveelheid: 1 brood
Benodigd: standmixer, oven, broodvorm van 31 cm.
Benodigde tijd: 2½ uur, waarvan 30 minuten preparatie, 1½ uur rijzen en 30 minuten bakken
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Droge gist
Weizenmehl type 550 of bloem
Suiker
Zout
Water, lauw
|
7 gr
500 gram
15 gram
15 gram
\
650 ml
|
|
e
e
e
- Doe ingredienten in de mengkom en meng met de platte haak op stand 1 gedurende 1 minuut
- Vervang de platte haak door de kneedhaak en voeg het water toe
- Kneed 5 minuten op stand 2
- Dek de kom af en laat ±40 minuten rijzen tot volume verdubbeld is
|
|
|
|
- Sla het deeg terug; kneed het ongeveer een minuut
- Vet een broodvorm van 31 cm in
- Trek het deeg een beetje plat en vouw de zijkanten naar onderen tot je een rol gevormd hebt
- Doe de rol in de vorm en laat een tweede keer rijzen; ± 60 minuten
- Verwarm de oven voor op 210°C circulatie
- Bak het brood 20-25 minuten
- Haal het brood uit de vorm en klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood gaar, anders nog even terug in de oven
|