Casper's "Duitse" volkorenbrood
Hoeveelheid: 1 brood
Benodigd: standmixer, oven, broodvorm van 31 cm.
Benodigde tijd: 2,5 uur, waarvan 20 minuten preparatie, 1 uur en 20 minuten rijzen en 50 minuten bakken
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Droge gist
citroen- of limoensap
Water, lauw
Weizenmehl type405
Volkoren roggemeel
Zout
|
14 gr.
2 eetlepels
700ml
500 gr
500 gr
20 gr.
|
|
e
e
e
- Meng het meel, de gist en het zout met de platte haak op stand 1.Vervang de platte haak door de kneedhaak. Voeg het watermengsel toe en kneed 3 minuten eerst op stand 2 tot het mengsel vaster wordt en dan op stand 4
- Dek de kom af en laat ±40 minuten rijzen in de oven op 35°C tot volume verdubbeld is
|
|
|
|
- Sla het deeg terug; kneed het ongeveer een minuut
- Vet een broodvorm van 33 cm in
- Trek het deeg een beetje plat en vouw de zijkanten naar onderen tot je een rol gevormd hebt
- Doe de rol in de vorm en laat een tweede keer rijzen; ± 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 200°C circulatie
- Bak het brood30 minuten
- Schakel terug naar 180 °C en bak nog 20 minuten
- Haal het brood uit de vorm en klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood gaar, anders nog even terug in de oven zonder de vorm
|