Spinaziequiche met ui en blauwe kaas

Heerlijke, vegetarische quiche

Hoeveelheid:            1 quiche

Benodigd:                 Quichevorm Ø 22 cm. , oven.

Benodigde tijd:         1 uur 45 minuten

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 
 

 

 Ui

 Olie

 Suiker

 Rode wijn

 

 

 Eieren

 

  


 

 350 gr

 2 eetlepels

 1 theelepel

 1 dl

 

 

 3

 

 Maak de bodem volgens het
 basisrecept  quiche 

 Verwarm de oven voor op 180°C met  boven- en onderwarmte
 
  • Snijd de ui in dunne ringetjes en fruit in ± 10 minuten glazig
  • Voeg de suiker toe en bak nog 5-10 minuten tot ze beginnen te karameliseren
  • Voeg de wijn toe en stoof zacht tot het vocht verdampt is
  • Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Laat afkoelen
  • Klop de eieren los en voeg toe

 Slagroom

 Blauwe kaas

 1,5 dl

 150 gr

 
  • Verwarm de slagroom en de kaas op laag vuur tot de kaas gesmolten is
    Laat het mengsel niet koken
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en laat afkoelen

 Spinazie, diepvries

 Boter

 250 gr

 50 gr

 
  • Knijp de ontdooide spinazie goed uit  en bak op hoog vuur tot de spinazie droog is
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en ev. een snuf nootmuskaat
  • Hak de spinazie fijn
     
  • Schep eerst de uien in de quiche en daarna de spinazie
  • Strijk het oppervlak glad
  • Giet het room-kaasmengsel erover en bak ± 25 minuten
  • Serveer warm
Powered by liveSite Get your free site!