Semi-freddo met praline

Bron: Jamie Oliver, The naked chef
Heerlijk hazelnotenijs dat zo in de vriezer kan zonder roeren! 
 

Hoeveelheid:             6 personen

Benodigd:                 mixer, foodprocessor, 3 kommen

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Hazelnoten, gepeld

 Suiker

 Water


 

 300 gr

 200 gr

 4 eetlepels
 

 

 

  • Rooster de hazelnoten ± 5 minuten in een oven op 225°C  

  • Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem en laat op matig vuur de suiker oplossen.
    Hierna gaat de stroop vanaf de zijkant verkleuren.
    Schud de pan zachtjes om de kleuren te mengen tot een goudbruin stroopje: de caramel. 
    Roer er voorzichtig de hazelnoten door en giet op een bakplaat met bakpapier. Laat afkoelen tot harde plak, breek daarna in stukken en hak fijn in de foodprocessor.

 Eidooier

 Suiker

 Vanillestokje of essence

 

 Slagroom

 Eiwit

  4

 60 gram

 1

 

 5 dl

 4

 

e
e
e
  • Klop de dooiers met de suiker en de vanillezaadjes tot een bleekgeel mengsel 
  • Klop de slagroom tot zachte pieken
  • Klop de eiwitten met een mespunt zout tot zeer stevige pieken
     
  • Spatel de gehakte hazelnoten, de room en het eiwit heel voorzichtig door het dooiermengsel.
  • Schep in een diepvriesbak en zet in vriezer.
  • Laat voor gebruik in de koelkast iets ontdooien tot semi-freddo (half bevroren)

 

 

Powered by liveSite Get your free site!