Rundvlees in rode wijn

Lekker ouderwets tijdens de donkere dagen!

Hoeveelheid:            8 personen

Benodigd:                 grote pan of ovale wildpan

Benodigde tijd:        4½ uur, waarvan 30 minuten bereidingstijd en 4 uur stooftijd 
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Runderriblappen
 

 

 Uien

 Rode uien

 Knoflook


 Runderbouillon (ev. van blokje)

 Rode volle wijn

 Laurierblad, gedroogd

 Verse tijm, opgebonden

 Zout

 Peper, gemalen

 2000gr
 

 

 4

 2

 4 tenen


 500 ml

 500 ml

 8

 8 takjes

 2 theelepels

 1 theelepel

 

  • Snijd het vlees in blokjes; verwijder alle zenen en vet.
    Braad de blokjes in de pan in porties bruin en zet apart. 
  • Snijd de uien grof en de knoflook fijn en fruit in dezelfde pan.











  • Voeg alles toe aan de uien en breng aan de kook.
    Voeg het vlees toe en laat met deksel op de pan 4 uur op een sudderplaatje stoven.
     
  • Maak op smaak af met peper en zout en dien op met aardappels en rode kool
  • Vries eventueel in porties in.

 

Powered by liveSite Get your free site!