Pinda-kokossoep
Pittig vegasoepje met Surinaamse roots

Bron: Delicious

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 UI
 

 

 Pindakaas met stukjes
 Sambal nassi goreng
 Water
 Bouillonblokje groenten  

 Kousenband, in stukjes 

 Paksoi, in repen
 

 Kokosmelk

 

 4
 

 

 1 pot(350 gr)
 1 eetl
 1 liter
 2

 500 gr

 1
 

 250 ml

 

  • Snijd de uien niet te fijn en bak op halfhoog vuur in ÷15 minuten bruin. Zet de helft van de uien apart
  • Roer de helft van de uien met de pindakaas en de sambal tot het goed gemengd is.
  • Voeg water en blokjes toe en breng aan de kook
  • Voeg kousenband toe en kook 6 minuten
  • Voeg de paksoi toe en kook nog 5 minuten
  • Voeg de bovenste dikke room toe aan de soep en verwarm tot net onder kookpunt

 Ei

 Taugé

 

 Bladselderij

 4

 250 gr

 

 1 bosje

 
  • Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze
  • Doe de taugé in een zeef en giet er een liter kokend water over
  • Haal de blaadjes van de stengels
     

 Leg in elk bord een bergje taugé.
 Schenk de soep erover en garneer  met de halve eieren, de uitjes en de  bladselderij

 Maak op smaak af met extra sambal, ev. zout en een scheutje citroensap

 

Powered by liveSite Get your free site!