Pekel voor kip (en ander vlees)
Pekel je kip en geniet van een heerlijk mals stukje vlees!!

 

Hoeveelheid:             4 liter

Benodigd:                  ruime pan

Benodigde tijd:         30 minuten en afkoelen
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Water
 Zout
 Suiker
 Laurierblad
 Zwarte peperkorrels
​ knoflooktenen, gekneusd 

 4 liter
 225 gr
 100 gr
 4
 1 eetlepel
​ 4

 
  • Voeg alles toe aan de pan en breng aan de kook
  • Kook 1 minuut door , zet uit en laat volledig afkoelen
     
  • Laat de kip minimaal 2,5 uur per pond pekelen
     
  • Hoe lang pekelen?

    De tijdsduur hangt samen met het soort vlees en de grootte/gewicht, maar hangt ook af van het zoutgehalte. Hoe zouter, hoe korter de tijd in de pekel.

Powered by liveSite Get your free site!