Pangsit

Een heerlijk Chinees snackje 

 

Benodigde tijd:       45 minuten

 Hoeveelheid:         ± 40 stuks

INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Wontonvelletjes

 Gehakt, half om half

 Garnalen, rauw

 Selderij

 Knoflook

 Ei

 1 pakje

 150 gr

 200 gr

 Bosje

 2 tenen

 1

 

 Laat de velletjes in ongeveer een uur  ontdooien
  • Bak het gehakt rul en laat afkoelen
  • Hak de selderijblaadjes met de knoflook en de garnalen fijn
  • Meng met het gehakt en voeg peper en zout naar smaak toe
  • Klop een ei in een kommetje los
  • Leg een velletje wonton met de punt naar beneden voor je
  • Bestrijk de bovenste twee randen met ei en leg een theelepel vulling iets boven het midden op het vel
  • Vouw de benedenpunt over de vulling naar de bovenpunt en druk vast
  • vouw de twee zijpunten naar elkaar en plak vast
  • Herhaal met overige velletjes

 Zoete chilisaus

 Gembersaus

 150 ml

 150 ml

 

 

  • Meng en doe in een kommetje
 Frituurolie  1 liter  
  •  Verhit de olie tot 170 °C
  • Frituur de pangsit in kleine porties ± 2 minuten en dien op met de saus
Powered by liveSite Get your free site!