Mini-quiches

Onmisbare, hartige component bij een High Tea
Bron: Rutger bakt

 

Hoeveelheid:             12 stuks

Benodigd:                 cupcakevorm voor twaalf vormpjes, uitsteker, oven

Benodigde tijd:         1 uur

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 

 Bladerdeeg , diepvries of

 Bladerdeeg, koelvers

 

 

 Ei

 Slagroom

 Peper en zout

 

 

 1 pakje

 1 rol

 

 

 1

 125 ml

 

           Basis 
 
  • Verwarm de oven op 180° circulatie
  • Vet een cupcakevorm in met boter
  • Steek uit het bladerdeeg cirkels, die iets groter zijn dan de vormpjes; ze zijn zo tot de helft bedekt
  • Klop het ei los met de slagroom en maak op smaak met peper en zout

 

 Magere spekreepjes, gerookt

 Sjalotjes, gesnipperd

 Pittige kaas, geraspt

 

 175 gr

 3

 150 gr

 

​          Quiche Lorrain  

  • Bak de spekreepjes en de sjalotjes tot de sjalotjes goudbruin kleuren. Laat uitlekken en afkoelen
  • Verdeel over de bodempjes wat geraspte kaas.
  • Daarover wat spek met sjalot en tot slot nog was geraspte kaas
  • Breng het roommengsel op smaak met geraspte nootmuskaat en verdeel over de vormpjes
  • Bak in ± 35 minuten gaar, haal uit de vormpjes en laat op een rooster afkoelen.

 

 Prei, het witte deel. in ringetjes
 

 Geitenkaas, zacht

 Pijnboompitjes, geroosterd

 Mosterd

 

 1
 

 200 gr

 30 gr

 1 theelepel

 

           Geitenkaasquiche

  • Bak de prei kort in wat olijfolie en laat afkoelen
  • Verdeel over de bodems
  • Brokkel de geitenkaas erover
     
  • Strooi de pijnboompitjes erover
  • Meng het roommengsel met de mosterd en verdeel over de vormpjes
  • Bak in ± 35 minuten gaar, haal uit de vormpjes en laat op een rooster afkoelen
  • Besprenkel de quiches ev. na het bakken met wat honing
Powered by liveSite Get your free site!