Lenteborsjtsj

Zeljonyj borsjtsj

Een romige en frisse soep uit de Oekraïne 

Bron: TIP 

Hoeveelheid:             6 personen

Benodigd:                 staafmixer

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Eieren

 

 Ui, fijngesneden

 Runderbouillon

 Aardappel in blokjes
 

 Spinazie, grof gesneden

 Dille, fijngesneden

 Platte peterselie

 3

 

 1

1 liter

 1 grote
 

 150 gram

 1 bosje 15 gr

 1 bosje 15 gr

 

  •  Kook de eieren 5 minuten, pel en snijd in 4 partjes.
    Zet apart
  • Bak de ui ± 4 minuten
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  • Voeg de aardappelblokjes toe en kook op laag vuur in 10 minuten gaar
  • Voeg de spinazie toe en kook nog 13 minuten

     
  • Haal de pan van het vuur en roer de dille en peterselie erdoor
    Breng op smaak met zout en peper
  • Pureer met de staafmixer
 Zure room  125 ml  
  • Warm de soep nog even door 
    Verdeel over de borden en garneer met twee partjes ei en zure room
Powered by liveSite Get your free site!