Thaise kipsaté met pindasaus SV

Bron: Sous Vide thuis
Door de sous vide bereiding blijft het vlees heerlijk mals en de marinade geeft een lekkere pindasaus

 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  sous vide apparaat, wok of gril of BBQ

Benodigde tijd:         30 minuten voorbereiden, 2 uur waterbad en 15 minuten bereiden

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Coconut cream
 Bruine suiker
 Rode currypasta
 Vissaus
 Sojasaus
 Kurkuma
 Komijn (Djinten)
 Koriander (Ketoembar)

 200 ml
 2 eetlepels
 2 eetlepels
 2 eetlepels
 2 eetlepels
 1 theelepel
 1 theelepel
 1 theelepel

 

 Verwarm het waterbad op 60°C

  • Klop alle ingredienten door elkaar tot een marinade

 

 Kipfilet

 600 gr

 

  • Snijd de kipfilet in blokjes
  • Doe de blokjes met de marinade in een kookzak en kneed even door om goed te mengen
  • Kook 2 uur in het waterbad

 

 Pindakaas

 

 2 eetlepels

 

 

  • Haal de kip uit de kookzak en vang het kookvocht op
  • Breng het vocht in een pan aan de kook en klop de pindakaas erdoor
  • Kook op laag vuur in tot sausdikte
  • Voeg ev. nog water of pindakaas toe

 

 

 Koriander, fijngesneden

 

 

 1 bosje

 
  • Rijg de kipstukjes aan pennen en gril of wok op hoog vuur in de bruin
  • Bestrooi met koriander en serveer ev met partjes limoen
Powered by liveSite Get your free site!