Thaise kipsaté met pindasaus SV
Bron: Sous Vide thuis
Door de sous vide bereiding blijft het vlees heerlijk mals en de marinade geeft een lekkere pindasaus
Hoeveelheid: vier personen
Benodigd: sous vide apparaat, wok of gril of BBQ
Benodigde tijd: 30 minuten voorbereiden, 2 uur waterbad en 15 minuten bereiden
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Coconut cream
Bruine suiker
Rode currypasta
Vissaus
Sojasaus
Kurkuma
Komijn (Djinten)
Koriander (Ketoembar)
|
200 ml
2 eetlepels
2 eetlepels
2 eetlepels
2 eetlepels
1 theelepel
1 theelepel
1 theelepel
|
|
Verwarm het waterbad op 60°C
- Klop alle ingredienten door elkaar tot een marinade
|
Kipfilet
|
600 gr
|
|
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Doe de blokjes met de marinade in een kookzak en kneed even door om goed te mengen
- Kook 2 uur in het waterbad
|
Pindakaas
|
2 eetlepels
|
|
- Haal de kip uit de kookzak en vang het kookvocht op
- Breng het vocht in een pan aan de kook en klop de pindakaas erdoor
- Kook op laag vuur in tot sausdikte
- Voeg ev. nog water of pindakaas toe
|
Koriander, fijngesneden
|
1 bosje
|
|
- Rijg de kipstukjes aan pennen en gril of wok op hoog vuur in de bruin
- Bestrooi met koriander en serveer ev met partjes limoen
|