Kip met olijven en rozemarijn

Bron: Allerhande

 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  oven

Benodigde tijd:       10 minuten en 80 minuten oventijd en 10 minuten rusttijd

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Kip 

 Citroen, schoongeboend 

 Rozemarijn
 

 Taggia olijven

 Piment déspalette of chilipeper

 Grof zout

 1,5 kg

 1

 2 takjes


 1 potje 180 gr

 

 

e
ee
 
  • Snijd de citroen in partjes en vul de kip hiermee samen met de rozemarijn
  • Giet de olijven af en vang de olie op. Kwast hiermee de kip helemaal in.
    Zet de olijven apart
    Bestrooi met peper en zout
     
  • Verwarm de oven op 180°C hete lucht en zet de kip rechtop in een kippenschaal
  • Braad in 1 uur en 20 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 5 minuten de olijven toe
  • Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten
Powered by liveSite Get your free site!