Bloem, gezeefd
Poedersuiker
Vanillesuiker of
Vanille essence
Boter, koud in stukjes
Zout
Water, koud
Boter, zacht
Suiker, fijn
Citroenrasp
Zout
Eieren, M
Kwark, mager
Maizena
|
225 gr
50 gr
1 eetl
1 theel
100 gr
snuf
4 eetl (50 ml)
100 gr.
125 gr
1 citroen
snuf
3
500 gr
1 eetl
|
|
- Tot glad deeg kneden of alles in foodprocessor mixen tot een bal gevormd wordt
- Plat maken, in plasticfolie wikkelen en minimaal een uur in de koelkast laten rusten
Kan ook hele nacht.
- Oven op 180°C met onder/bovenwarmte voorverwarmen.
- Deeg tussen 2 lagen folie uitrollen tot 3 mm, en ingevette springvorm hiermee bekleden.
- In mixer in ca. 5 minuten tot creme slaan
- Stuk voor stuk de eieren toevoegen tot ze zijn opgenomen.
- Kwark en maizena erdoor roeren In de springvorm gieten
- 60 minuten bakken
- Na 20 en 40 minuten de kwark met een mes voorzichtig losmaken van de deegrand om barsten te voorkomen
- Laat 10 minuten afkoelen en verwijder de springvormrand.
- Laat geheel afkoelen en bestrooi ev. met poedersuiker
|