Kartoffelsalat

Een Duitse klassieker, heerlijk met een Wiener Würstchen!

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

  Aardappelen, vastkokend

 

  Ei

 

 Groenten- of kippenbouillon

 Azijn (cider)

 Mosterd

 Ui, gesnipperd

 

 

 

 

 Mayonnaise

 Augurk

 Ei, gesnipperd

 1 kg

 

 3

 

 250 ml

 2 eetlepels

 2 theelepels

 2

 

 

 

 

 200 gr

 3 

 

 

 

 

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en ± 20 minuten koken
    Koud afspoelen en in kom doen  
  • Eieren hard koken, pellen en laten afkoelen 





     
  •  De bouillon, azijn en mosterd met wat zout aan de kook brengen en de ui toevoegen. Kort laten koken  
  • Bouillonmengsel over de aardappels gieten en 30 minuten laten trekken en afkoelen
    Regelmatig omroeren 




     
  • Erdoor roeren en goed mengen

 

 

Powered by liveSite Get your free site!