Hollands stoofpotje

Snelkookpanrecept

Hoeveelheid:            4 personen

Benodigd:                 snelkookpan

Benodigde tijd:         2½ uur, waarvan 30 minuten bereidingstijd, 1 uur stooftijd en 1 uur rusttijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

Mager rundstoofvlees in blokjes

Bloem

 

 

 Ui

 Bruine suiker

 

 Laurierblaadje

 Kruidnagel

 Bouillonblokje

 Rode wijn

 Rode wijnazijn
 


 

 

 1000gr

 1 lepel

 

 

 2

 1 eetlepel

 

 3

 4

 1

 250 ml

 scheut

 

e
e
  • Meng de bloem door de blokjes vlees en bak in koekenpan in drie gedeelten bruin
  • Doe in de snelkookpan


     
  • Snijd de uien grof en bak bruin
  • Laat karamelliseren met de suiker en voeg toe aan de snelkookpan





     
  • Voeg toe aan de snelkookpan, breng aan de kook, laat het blokje oplossen.
  • Sluit het deksel en laat 1 uur stoven onder druk
  • Laat na 1 uur de pan met gesloten deksel afkoelen
     
  • Maak op smaak af met peper en zout en dien op met aardappels en rode kool

 

Powered by liveSite Get your free site!