Water, lauwwarm
Gist, gedroogd
Suiker
Bloem
Zout
|
2 dl
7 gram
10 gram
330 gram
10 gram
|
|
- Los de gist op in de helft van het water met de suiker
- Meng de bloem met het zout en giet het gistmengsel erbij.
Kneed tot deeg en voeg steeds een beetje van de rest van het water toe
Voeg indien nodig nog een extra scheutje water toe
- Kneed het deeg 5 minuten goed door
- Laat het deeg ± 40 minuten rijzen tot het in omvang verdubbeld is
- Kneed het deeg kort door
- Rol het deeg daarna uit tot een lap van ± 1,5 cm dik
- Leg de lap op een bakblik dat je met meel bestrooid hebt
- Smeer het deeg in met een topping en maak er met je vingertoppen kuiltjes in
- Laat ± 45 minuten rijzen
- Bak in een oven van 230°C
15-20 minuten
|
Topping:
Uientopping
Uien
Knoflook
Rozemarijn
Rode wijnazijn
Olijventopping
Olijven naar keuze
Olijfolie
|
2
2 tenen
3 takjes
1 eetlepel
3 eetlepels
1 eetlepel
|
|
- Snijd in dunne plakjes en bak in 3 minuten zacht
- Voeg de blaadjes van 3 takjes rozemarijn toe en zout
- Voeg de azijn toe en laat nog even sudderen
- Hak de ontpitte olijven grof en kneed na de eerste rijs met de olijfolie door het deeg
- Schenk in de kuiltjes wat olie en bestrooi met grof zout
|