Ensalalada de naranjas
Sinaasappelsalade
Heerlijke zomerse Spaanse salade
Lekker bij tapas en pittige Spaanse gerechten
Bron: De streekkeukens van Europa: Spanje
Hoeveelheid: 4 personen
Benodigd:
Benodigde tijd: 30 minuten
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Rode ui
Rode wijnazijn
Olijfolie
Handsinaasappels
|
1
15 ml
50 ml
2 kg
|
|
- Snijd de ui in de lengte doormidden en daarna in heel dunne plakjes
Meng met de azijn en olie en en zet weg Roer regelmatig om
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit
|
Munt (optie)
Zwarte olijven zonder pit
|
2 takjes
115 gr
|
|
- Schep met al bovenstaande ingredienten door elkaar en maak op smaak af met peper en zout
- Garneer eventueel met een blaadje munt
|