Eendenborst met zuurkool
Een heerlijk winters gerecht 

Bron: AH seizoenskookboek

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Ui, gesnipperd

 Boter

 Katenspek, in reepjes

 

 

 Zuurkool

 Karwijzaad (kummel)

 Suiker

 Sinaasappelsap
 

 

 Eendenborst

 

 

 

  

 

 1

 30 gr

 100 gr

 

 

 500 gr

  ½ theelepel

 2 eetlepels

 200 ml
 

 

 2 a 3

 

e

eeeeeeeeeeee

  • Fruit de ui 5 minuten in de boter
    Voeg de spekreepjes toe en bak nog enkele minuten
     
  • Spoel de zuurkool in een zeef, knijp uit en snijd ev. fijn en voeg toe

     
  • Voeg toe, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes garen.
    Schep af en toe om 
     
  • Snijd de vette kant kruiselings in en bestrooi ze met zout en peper
    Leg met de vette kant in een droge tefalpan en bak op middelhoog vuur 8 minuten bruin en krokant
    Bak de andere kant 3 minuten en laat 5 minuten rusten onder alufolie 
     
  • Serveer de in pakken gesneden eendenborst met de zuurkool en aardappelpureelpuree

 

Powered by liveSite Get your free site!