Boter, ongezouten
Bloem
Suiker
Zout
Eieren
Melk
Boter, ongezouten
Poedersuiker
Sinaasappels
Cointreau
Cognac
Cointreau
|
60 gr
175 gr
1 eetl
½theel
4
375 ml
175 gr
30 gr
3
2 eetl
50 ml
50 ml
|
|
Beslag
- Smelt de boter in een klein steelpannetje en laat wat afkoelen
- Zeef de bloem in een schaal en voeg zout en suiker toe
- Maak een kuiltje in de bloem en breek er de eieren in.
Kluts een beetje los met de garde
- Giet de helft van de melk al kloppend langzaam bij de eieren tot een glad beslag
- Klop er de gesmolten boter door
- Voeg melk toe tot het beslag romig wordt; dek af en laat 30 minuten staan
Sinaasappelboter
- Rasp de schil van 2 sinaasappels heel fijn en doe met boter, suiker en cointreau in de keukenmachine en draai tot sinaasappelboter
- Trek met een cesteur reepjes van de derde sinaasappel en kook die 2 minuten in water.
Laat uitlekken
- Schil de sinaasappels en snij de partjes eruit. Bewaar
- Verhit een koekenpan met wat boter en giet af in een schaaltje
- Bak de crepes; beboter alleen als de crepes gaan vastplakken
- Smeer sinaasappelboter op alle pannekoekjes op de kant die het eerst gebakken is.
Stapel op
- Zet een grote koekenpan met wat boter op laag vuur
- Verhit een kleine koekenpan en leg er een crepe in met de beboterde kant naar beneden.
Maak heel heet, vouw dubbel en dan nog twee keer tot driehoekje
- Leg driehoekje in grote pan en bak zo alle crepes
- Voeg de sinaasappelpartjes en schilletjes toe
- Verhit in een klein steelpannetje, steek aan en flambeer de pannenkoekjes aan tafel
- Lekker met een bol ijs!
|