Confit de canard SV (2)
Het klassieke Franse gerecht maar modern bereid!
Heel geschikt om in grotere hoeveelheden klaar te maken.
Dit is een variant. Ook heel lekker!
Bron: Sous-Vide
Hoeveelheid: 2 personen
Benodigd: SV apparaat en vacumeermachine (optie)
Benodigde tijd: 30 minuten voorbereiden, 1-2 dagen pekelen, 12-18 uur garen en 20 minuten bereiden
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Fijn zout
Tijmblaadjes
Zwarte peper gemalen
Korianderpoeder
Uienpoeder
Nootmuskaat gemalen
|
30 gr.
1 el
2 tl
2 tl
2 tl
1/2 tl
|
|
Droge pekel
|
Eendenbouten
|
4
|
|
- Wrijf de eendenbouten in met de pekel, vacumeer en laat 1 tot 2 dagen pekelen.
|
Laurierblad
Eendenvet
|
4
4 el
|
|
- Haal de eendenbouten uit de pekel, spoel ze af en dep droog.
- Doe de bouten per twee in een SV zak met twee laurierblaadjes en twee eetlepels eendenvet
- Laat aanvriezen en trek vacuüm.
- Verwarm het waterbad op 77˚C en gaar de bouten 12 tot 18 uur
|
Eendenvet
|
2 el
|
|
- Neem de bouten uit het waterbad en de zak. gooi het laurierblad en vocht weg en dep droog.
- Bak de eendenbouten in 4 minuten goudbruin en krokant
|