INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Gemengd, gedroogd fruit (tutti frutti, cranberries, rozijnen etc.)
Brandewijn of cognac
Bruine rum
Sinaasappel, schil geraspt en uitgeperst
|
250 gr
120 ml
60 ml
1
|
|
e
ee
e
e
e
e
- Hak het fruit grof en laat met overige ingredienten een nacht weken
|
Slagroom
Volle melk
Vanillestokje, open gesneden of tl vanille essence
Kaneelstokje
Eierdooier
Suiker
|
500 ml
250 ml
1
2
7
110 gr
|
|
- Breng de volgende dag de room met de melk, vanille en kaneelstokjes tegen de kook aan; haal van vuur en laat 10 minuten trekken
- Klop de eierdooiers en de suiker tot het mengsel licht en dik is
- Giet het hete roommengsel door een zeef bij de eierdooiers en klop door elkaar
- Giet in een schone pan op laag vuur en roer tot het mengsel dik wordt
- Laat afkoelen met vershoudfolie erop tegen velvorming
|
Creme fraiche
Koekkruiden
|
300 ml gr
½ theelepel
|
|
- Spatel als het mengsel is afgekoeld de creme fraiche erdoor en zet in de vriezer tot de randen bevroren zijn
- Klop door met een vork; herhaal dit twee keer en voeg bij de laatste keer het gehakte fruit en de koekkruiden toe
- Vul dan ev. de vormpjes en laat bevriezen
- Serveer met zilverpilletjes en besprenkel met geflambeerde rum
|