INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Slagroom
Cacao poeder
Chocolade, gehakt, 60 %
|
5 dl
30 gr
150 gr
|
|
e
e
e
e
- Verwarm 2½ dl room met het cacaopoeder; roer goed.
Breng tot het kookpunt, zet gas laag en laat nog 30 seconden gaan. Haal de pan van het vuur en roer er de chocolade door. Als de chocolade is gesmolten voeg je de rest van de room toe. Goed roeren en in een kom gieten.
|
Volle melk
Suiker
Zout
Vanille extract
|
2½ dl
175 gr
snuf
1 theelepel
|
|
e
e
e
- Verwarm de melk in dezelfde pan met de suiker, zout en vanille
|
Eigeel
|
5 Large
|
|
- Klop de eigelen. Giet er al kloppend de warme melk bij.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot het mengsel (custard) indikt bij 77°C
|
|
|
|
- Giet de custard door een zeef bij het chocolade mengsel. Zet de kom in een ijsbad en roer tot het afgekoeld is.
Dek af met folie om velvorming te voorkomen en zet in koelkast.
- Draai in de machine tot ijs
- Zet nog twee uur in de vriezer om te rijpen,
- Geniet!!
|