Captain's dinner

De Hollandse rijsttafel uit de VOC tijd

Bron:                          Allerhande

Hoeveelheid:             4-6  personen                                                  

Benodigd:                  wok (optie)

Benodigde tijd:         40 minuten

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Ui

 

 Spekreepjes
 Rundergehakt


 Jonge kapucijners

 

 

 Potjes tafelzuur (Kesbeke)


 

 5

 

 400 gr
 600 gr


 1600 gr

 

 

 

  • Snijd de uien in halve ringen en bak in ± 25 minuten zacht en bruin
  • Bak de spekreepjes in de wok 5 minuten uit
    Voeg het gehakt toe en bak nog 5 minuten
  • Spoel de kapucijners onder stromend water; laat uitlekken en voeg toe aan de wok
  • Voeg de gebakken uien toe en roer door
  • Serveer met verschillende soorten zuur zoals:
    zilveruitjes,augurkjes,amsterdamse uien, augurkblokjes, uiblokjes in zuur, piccalilly
Powered by liveSite Get your free site!