Buikspek met chili-karamelsaus

Heerlijk Chinees gerecht
Bron: Donna Hay

 

Hoeveelheid:             4

Benodigd:                 wok

Benodigde tijd:        30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 
 Suiker
 Water

 

 

 Vissaus
 Water

 Gember, fijngeraspt
 Knoflook, geperst
 Rode peper, in reepjes

 

 Rijstazijn

 


 220 gr
 2 eetlepels

 

 

 60 ml
 60 ml

 1 eetlepel
 2 tenen
 1

 

 1 eetlepel

 
       Karamel-chilisaus
  • Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem en laat in ± 10 minuten smelten tot een lichte karamel.Niet roeren. Af en toe de pan rondzwenken
  • Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig de vissaus en water toe. Roer goed om
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg de gember, knoflook en rode peper toe.
    Laat 5-8 minuten sudderen tot een stroopachtige saus
  • Neem van het vuur, voeg de azijn toe en roer goed om

 Buikspek, basisrecept

 Paksoi, grofgesneden

 

 1  
  • Snijd in blokjes van 4 cm
  • Wok de blokjes buikspek tot knapperig 
    Voeg de paksoi toe en roerbak tot gaar.
    Voeg de karamel-chilisaus toe en roer goed door
  • serveer ev. met rijst en blaadjes zuring
Powered by liveSite Get your free site!