Brownies
Bron: Rutger bakt

Heerlijke , intense chocoladesmaak! 

Hoeveelheid:            16 stuks

Benodigd:                 standmixer, au bain marie en oven

Benodigde tijd:         60 minuten plus afkoeltijd

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 


 Blanke amandelen

 

 

 

 

 Boter

 Pure chocolade >70%

 Eieren

 Eidooier

 Suiker

 Zout

 Vanille-extract

 

 

 Bloem

 Cacaopoeder

 

 


 90 gr

 

 

 

 

 225 gr

 115 gr

 2

 1

 330 gr

 ¼ theelepel

 1 theelepel

 

 

 125 gr

 25 gr

 

 Verwarm de oven voor op 175° C  boven- en onderwarmte

  • Rooster de amandelen op een bakmatje 7 tot 10 minuten.
    Laat afkoelen en hak grof
  • Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed bodem en 2 zijkanten met een strook bakpapier. Laat aan de zijkanten uitsteken
  • Smelt de boter en de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen
     
  • Klop de eieren met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig tot het heel lichtgeel is en als een lint van de garde afloopt. ± 5 minuten

     
  • Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door het eimengsel
  • Meng het cacaopoeder door de bloem en spatel voorzichtig door het mengsel en voeg de gehakte amandelen toe
  • Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven
  • Laat volledig afkoelen en snijd in 16 vierkanten
     
  • In plaats van amandelen kunnen ook gehakte, geroosterde hazelnoten gebruikt worden
  • Lekker met een dot slagroom

 

Powered by liveSite Get your free site!