Côte de boeuf

Een geweldig stuk vlees voor de echte liefhebber
Bron: Cees Helder

 

Hoeveelheid:             2

Benodigd:                 oven, kerntemperatuurmeter

Benodigde tijd:        1 uur
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Côte de boeuf

 Knoflook

 Tijm

 

 

 

 800 gr

 4 tenen

 3 takjes

 
         Verwarm de oven voor op 100°C

  • Laat het vlees op kamertemperatuur                    komen
  • Strooi er peper en zout over
  • Verhit olijfolie en braad het vlees rondom goudbruin aan
  • Voeg de knoflook en tijm toe en laat nog 2 minuten op het vuur staan
  • Laat het vlees 5 minuten rusten
  • Steek een kernthermometer in het midden van het vlees en leg het vlees op een grilrooster
  • Schakel bij een kerntemperatuur van 45°C de oven uit en laat het vlees nog 10 minuten rusten in de oven met de deur op een kier

     
  • Snijd ev. voor deze rustperiode het vet eraf en bak dit uit tot kaantjese
e
e

 

 

Powered by liveSite Get your free site!