Bara's
De beroemde Surinaamse snack surivlag.jpg

Bron: Recept gekregen van Vivian Gajadin bij mijn afscheid van de Leeuwerikhoeve
                   DSC_0120.JPG  

 

Hoeveelheid:            ± 20 porties

Benodigd:                keukenmachine, wok om te frituren

Benodigde tijd:        40 minuten plus een nacht inweken van de boontjes
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Mungboontjes zonder vlies

 

 Ui

 Knoflook

 Selderij

 

 Masala

 Komijn

 Bloem

 Bakpoeder

 Spa rood
 



 250 gr

 

 1

 3 tenen

 3 takjes

 

 2 eetlepels

 2 theelepels

 150 gr

 1 eetlepel

 150 ml


 

 

  • Laat de boontjes in een halve liter water een nacht weken


     
  • Hak de ui, de knoflook en de selderij in de keukenmachine fijn. Voeg de boontjes toe en hak fijn







     
  • Meng met de overige ingredienten tot een soepel beslag
 

 

 

  • Verhit frituurolie in de wok tot 170°C
  • Maak met natte handen platte, ronde koekjes met een doorsnee van ca. 7 cm.
  • Maak een gat in het midden en bak de bara's in de hete olie
  • Serveer ze met chutney

 

Powered by liveSite Get your free site!