Bagels

Broodje met een gat erin, door joodse immigranten naar de VS gebracht
bron: Bagels uit New York

Hoeveelheid:           ± 12 stuks

Benodigd:                 standmixer, oven.

Benodigde tijd:         35 minuten voorbereiden en twee uur rijzen
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Bloem, gezeefd

 Droge gist

 Zout
 

 Water, lauw

 Olijfolie

 Maltsiroop of Golden syrop

 

 

 

 

 

 Water

 Maizena

 Basterdsuiker

 Zout

 750 gr

 7 gr

 4 theelepels
 

 380 ml

 30 ml

 2½ eetlepel

 

 

 

 

 

 3 liter

 1 eetlepel

 1 eetlepel

 2 eetlepels

 



 
  • Meng met de platte haak




     
  • Voeg toe en kneed met de kneedhaak ± 10 minuten
  • Verdeel het deeg in 10-12 stukken
  • Maak worstjes van 25 cm en plak de uiteinden met wat water aan elkaar tot bagels
  • Leg op een bakmatje en laat ± 2 uur rijzen
  • Verwarm de oven op 180°C circulatie

     
  • Breng het water met de ingrediënten in een brede pan aan de kook
  • Kook de bagels in porties op laag vuur 1 minuut aan elke kant
  • Leg op twee bakblikken en bak in 20 minuten bruin
  • Serveer klassiek met gerookte zalm, creme fraiche en kappers
Powered by liveSite Get your free site!