Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt

Een klassieke Ottolenghi-salade
Bron: Ottolenghi

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 snijmachine(optie), oven

Benodigde tijd:         45 minuten plus afkoelen
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Aubergine

 Olijfolie

 3

 

  • Verhit de oven tot 220°C
  • Snijd de aubergine in de lengte in 15 mm dikke plakken
  • Bestrijk beide kanten met olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster ze 20-30 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Laat afkoelen

 Saffraandraadjes

 Griekse yoghurt

 Knoflook, fijngehakt

 Citroensap

 Olijfolie 

 pluk

 100 gr

 1 teen

 1½ eetlepel

 1 eetlepel

 

  • Laat de safraan 5 minuten in een kommetje met 2 eetlepels heet water trekken
  • Klop alles samen tot een gladde, goudgele saus
  • Maak op smaak af met zout

 Pijnboompitten, geroosterd

 Granaatappelpitten

 Basilicumblaadjes

 2 eetlepels

 handvol

 20

 
  • Schik de plakken aubergine op een schaal iets overlappend
  • Besprenkel met de saffraansaus en bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitten
  • Strooi de basilcumblaadjes erover
Powered by liveSite Get your free site!