Atjar ketimoen

Heerlijk zoet-zuur komkommergerecht als onderdeel van een rijsttafel

 

Hoeveelheid:            4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:        40 minuten

INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Komkommer

 

 

 

 

 

 Sushiazijn

 Water


 Rode peper, ontpit in reepjes

 Ui, gesnipperd

 

 1 

 

 

 

 

 

 1 dl

 ½ dl


 1

 1

 

  • Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden
  • Verwijder met een lepeltje het zaad
  • Snijd de halve komkommers in de lengte doormidden en daarna in niet te dunne plakjes
  • Meng met een eetlepel zout en laat in een zeef uitlekken

     
  • Breng de azijn met water aan de kook


     
  • Voeg de afgespoelde komkommer, ui en peper aan het azijnmengsel toe en laat afkoelen
Powered by liveSite Get your free site!