Aspergesoep

Heerlijk tijdens het aspergeseizoen: van half april tot 24 juni

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 staafmixer 

Benodigde tijd:         60 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Witte asperges

 

 Kippenbouillon 







 Kookroom

 

 Peterselie, gehakt

 500 gr

 

 1 tablet 







 200 ml

 

 2 eetlepels

 

  • Was de asperges, schil ze en snijd een stukje van 2 cm van de onderkant af.
  • Los het bouillontablet op in 1¼ liter water.
    Breng aan de kook met de schillen en de stukjes en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Zeef het kookvocht en maak op smaak af met peper en zout.
  • Voeg de in stukjes gesneden asperges toe; houd de topjes apart.
  • Kook de asperges in 5 minuten gaar.
  • Pureer de soep met de staafmixer 
  • Roer de kookroom en de aspergepuntjes erdoor en kook in 4 minuten gaar
  • Bestrooi met de peterselie en dien op.

 

Powered by liveSite Get your free site!