Infusie van rum en ananas
Heerlijk om zo te drinken(op ijs) of om pina colada te maken
Bron: Anova
Hoeveelheid: 0,7 liter
Benodigd: Sous vide apparaat, weckpot van 1 liter of een kookzak, zeef
Benodigde tijd: 20 minuten, twee uur in waterbad en 15 minuten verwerken
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Ananas
Rum (ik gebruik natuurlijk Pott
rum 57%!!)
Suiker
|
1
1
200 gr
|
|
- Verwarm het waterbad op 57°C
- Maak de ananas schoon en snijd in blokjes
- Doe de ananas met de rum en de suiker in een kookzak en vouw de bovenkant om of seal of gebruik een weckpot
- Verwarm twee uur in het waterbad
- Koel terug op ijs en zeef in een fles.
- Gebruik de ananasblokjes bij een ijsbereiding of vries in voor later gebruik.
|