Saté ajam

Kipsaté, heerlijk als snack of als onderdeel van een rijsttafel

 

Hoeveelheid:             ± 20 stokjes

Benodigd:                  wok,foodprocessor en satéstokjes

Benodigde tijd:         45 minuten en 2 uur marinadetijd

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Ui

 Knoflook

 Ketjap manis

 Sambal oelek

 Zout

 Kipfilet, in blokjes

 1 grote

 5 teentjes

 100 ml

 1 theelepel

 1 theelepel

 1 kg

 

e
e
e
e
e
e

 

  • Hak in de foodprocessor fijn 
  • Voeg de marinade aan de kipfilet toe en laat minimaal twee uur of een nacht in de koelkast intrekken

 Satéstokjes

 Zonnenbloemolie

 20 

 1 liter 

 

 

  • Rijg de kipstukjes aan de stokjes en laat uitlekken
  • Verhit de olie in de wok tot 180°C en frituur 4à5 stokjes tegelijk
 

 

 

 Je kunt de stokjes warmhouden in  pindasaus op een laag pitje , invriezen  voor later gebruik, of opwarmen in de  oven en dan in de pindasaus

 Lekker met pindasaus, rijst,
 piendang  telor, sambal goreng  boontjes en atjar ketimoen

Powered by liveSite Get your free site!