Zalmfilet in proscuito met linzen, spinazie en yoghurt

Bron: Jamie Oliver, The naked chef is terug

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 oven

Benodigde tijd:         40 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 
 Groene linzen
 

 Zalmfilet zonder vel

 Proscuitoplakken

 

 

 Citroensap




 Spinazie, gehakt 

 Koriander, gehakt

 

 Yoghurt 

 

 

 

 

 

 
 250 gr

 
 4 x 200 gr 

 8

 

 

 van 1 citroen

 

 

 150 gr

 1 bosje

 

 2 dl

 

 

              Verwarm de oven op 200°C
              circulatie
 
  • Sudder gaar in ± 30 minuten


     
  • Bestrooi de zalm met peper en wikkel in de plakken proscuito
    Sprenkel er wat olijfolie over en bak 10 minuten in de oven
     
  • Giet de linzen af en breng op smaak met citroensap, zout, peper en een scheut olijfolie


     
  • Roer op hoog vuur de spinazie en koriander door de linzen tot de spinazie geslonken is
     
  • Schep de zalmfilets en de groenten op de borden en giet er wat yoghurt over, waardoor je wat zoiut en peper hebt geroerd

 

 

 

 Ook lekker met zeekraal, die even
 geblancheerd is
 In plaats van van koriander kun je ook peterselie, munt of basilicum gebruiken; of een mengsel hiervan. 

 

Powered by liveSite Get your free site!