Thaise kippensoep: Tom Ka Gai

 

Hoeveelheid:             vier personen

Benodigd:                  soeppan

Benodigde tijd:         40 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Kippenboullion

 Citroengras

 

 Kaffirblad (citroenblad)

 Gemberwortel, geschild, geraspt

 Rode peper, ontpit, in reepjes

 Shiitake paddenstoelen, in reepjes

 

 1,5 liter

 1 stengel

 

 5

 7 cm

 2 à 3

 200 gr

 

  • Breng aan de kook 
     
  • Snijd het onderste zachte gedeelte in schijfjes; kneus de rest en voeg toe aan de boullion




     
  • Voeg toe aan de boullion en laat 10 minuten trekken

 Kipfilet , in dunne plakjes

 Kokosmelk

 Vissaus

 Limoensap

 Bruine suiker

 

 2 

 200 ml 

 2 eetlepels

 2 eetlepels

 1 eetlepel

 

 

 

  • Voeg toe aan de boullion en laat 20 minuten trekken

 Lente ui

 Koriander

 3

 bosje

 

  • Serveer in kommen met plakjes lente ui en koriander

  • Voor een gevulde soep kun je apart gekookte noedels toevoegen. 

 

Powered by liveSite Get your free site!