Tabouleh

Een van oorsprong Libanese bulgursalade.
lekker met lamsvlees!

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 

Benodigde tijd:         30 minuten 
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

  Bulgur



 Olijfolie

 Limoensap


 Tomaten



 Lente uitjes, fijngehakt

 Munt, fijngesneden

 Koriander, fijngesneden

 Bladselderij, fijngesneden

  250 gr



 100 ml

 20 ml


 3



 4

 3 takjes

 1 bosje

 1 bosje

 

  • Doe de bulgur in een kom, schenk er kokend water over en laat 20 minuten wellen tot de korrels zacht zijn. Giet in een zeef en druk het vocht eruit. 

  • Doe de bulgur terug in de kom en roer er de olie en limoensap door 
  • Snijd de tomaten in acht partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd met een dun mes het vel eraf.
    Snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de bulgur





  • Voeg toe aan de bulgur en voeg zout en peper naar smaak toe
     
  • De smaak wordt beter als het enige tijd kan intrekken!! 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!