Runderbouillon 

Uit de snelkookpan

Hoeveelheid:       2 liter    

Benodigd:            snelkookpan, oven

Benodigde tijd:   90 minuten voorbereiden, 2 uur koken, 6 uur afkoelen 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Schenkel
 

 

 

 Ui, fijngesneden

 Steranijs

 

 

 Wortel, in plakjes

 Prei, het wit

 Rode wijn

 Water

 Laurier

 Rundergehakt

 1 kilo
 

 

 

 500 gr

 1

 

 

 350 gr

 1

 3,5 dl

 2 liter

 1 blad

 300 gr

 

  • Snijd het vlees van de schenkel en in blokjes. zet weg
    Vet de botten in en rooster ze in een oven op 190°C in ± 1 uur donkerbruin . Regelmatig keren
     
  • Verhit in de snelkookpan een laagje olie en bak de ui en steranijs op matig vuur tot de ui karameliseert in ± 45 minuten

     
  • Voeg de groenten toe en bak nog 20 minuten
     
  • Voeg de wijn toe en kook in tot stroperig
     
  • Voeg de botten, het gehakt, het water en laurier toe en breng zachtjes aan de kook
    Schuim ev af
  • Sluit de pan en breng onder druk
  • Laat 2 uur koken en in de pan met gesloten deksel afkoelen
  • Zeef en gooi vaste bestanddelen weg
  • Zeef nogmaals door kaasdoek en zet in koelkast
  • Na koeling ontvetten en in porties invriezen 
  • Bouillon is ongekruid dus bij gebruik ev. zout en peper toevoegen
Powered by liveSite Get your free site!