Risotto con funghi

Snelkookpanrecept

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 snelkookpan

Benodigde tijd:         30 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Sjalotje, gesnipperd

 Boter

 Olijfolie

 Gemengde paddenstoelen

 Salie

 

 

 Risottorijst, b.v. arborio

 Droge vermouth

 

 Paddenstoelen- of kippenbouillon 
 

 

 1

 2 eetlepels

 1 eetlepel

 500 gr

 6 blaadjes

 

 

 335 gr

 1 dl

 

 8,5 dl

 

  • Smoor in snelkookpan 2 minuten



     
  • Snijd fijn, voeg toe aan de pan en smoor tot het vocht van de paddenstoelen is verdwenen, ±12 minuten


     
  • Voeg rijst en vermouth toe en laat koken


     
  • Voeg de bouillon toe, sluit het deksel en kook 7 minuten onder druk 
  • Nog lekkerder met (gedeeltelijk) bouillon van gedroogde porcini (cèpes)

 Parmezaanse kaas, geraspt

 Boter

 50 gr

 1 eetlepel

 

 

  • Verminder de druk snel en open de pan. Voeg boter en kaas toe en peper en zout naar smaak.
    Proef of de rijst gaar genoeg is, anders met gesloten deksel nog even laten staan 

  Bieslook, fijn gesneden

  20 gr

 

  • Serveer met de bieslook erover gestrooid.

 

Powered by liveSite Get your free site!