Quiche 


Hoeveel:                  voor een quiche van Ø 22 cm.
Benodigd:                Foodprocessor
Benodigde tijd:       1 uur en 15 minuten, waarvan 1 uur koeltijd.

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Bloem

 Boter, koud in blokjes

 Maldon zeezout

 Ei

 Room 
 ev. ijskoud water

 

 

 

 250 gram

 125 gram

 1 theelepel

 1

 1 eetlepel

 

e
e
e
  • Draai 1 minuut in de foodprocessor tot een fijnkruimig mengsel

     
  • Roer het ei los met de room en voeg toe en draai tot een glad deeg
  • Druk het deeg uit tot een platte schijf en verpak in plastic en laat 30 minuten koelen
     
  •  Rol het deeg tussen plastic uit tot 4 mm. dik
  • Bekleed een ingevette quichevorm van 22 cm met het deeg, snijd de randen bij en laat 30 minuten koelen
     
  • Verwarm de oven op 200°C onder- en bovenwarmte
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem
  • Bekleed de bodem met bakpapier en vul met bakbonen
  • Bak 15 minuten, verwijder papier en bonen en bak nog 10 tot 15 minuten tot het deeg lichtbruin is.
     
  • Vul de quiche volgens recept
Powered by liveSite Get your free site!