Quiche met bacon en ui

Lekker als lunchgerecht met rucola salade
bron: Donna Hay

Hoeveelheid:            1 quiche

Benodigd:                 Quichevorm Ø 22 cm. , foodprocessor, oven.

Benodigde tijd:         15 minuten voorbereiden; 30 minuten bakken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 
 

 

 Ui, groot

 Bacon, in reepjes

 Tijmblaadjes

 

  Ei

 Room

 water

 Oude kaas, gemalen

 

 

  



  1

 200 gram

 1 eetlepel
 
 

 3

 110 ml

 30 ml

 35 gram

 

 Maak de bodem volgens het
 basisrecept  quiche 

 Verwarm de oven voor op 180°C met  boven- en onderwarmte
 
  • Snijd de ui in partjes en bak in ± 10 minuten goudbruin
    Voeg de bacon toe en bak even mee.
    Voeg tijmblaadjes toe en zet apart
     
  •  Klop alles op in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe


     
  • Schep het uimengsel in de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
  • Bak 25 tot 30 minuten.

 

Powered by liveSite Get your free site!