Massaman kipcurry

De beroemde thaise curry, romig, geel, pittig en zonder gebruik van potjes!
Erg veel ingrediënten, maar de smaak maakt alles goed!!

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                 Wok

Benodigde tijd:         60 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 

 Ui, gesnipperd

 Gember, geraspt

 Rode peper, fijngesneden

 Knoflook

 

 Kippenboullion

 Citroengras, zachte deel

 Kaffir blaadjes of laurier

 Kurkuma

 Pinda's of cashews, gehakt

 Koriander, gemalen

 Komijnzaad

 Witte peper, gemalen

 Kardamon, gemalen

 Tamarinde

 Garnalenpasta (udang petis)

 Vissaus

 Palmsuiker of bruine suiker

 

 

 2

 ±8 cm

 1 of 2

 5 tenen

 

 125 ml 

 1

 4

 1 theelepel

 100 gr

 1 theelepel

 1 theelepel

 ½ theelepel

 ½ theelepel

 1 theelepel

 1 theelepel

 2 eetlepels

 1 eetlepel

 

 Schil en snijd alles en leg de kruiden  afgemeten klaar.
e
e
e
e
e
  • Verhit de wok en voeg 2 eetlepels olie toe. Voeg ui,peper,gember en knoflook toe en wok 2 minuten




















  • Voeg alle ingredienten toe aan de wok, roer goed en breng aan de kook, zet het vuur laag 

 Kipfilet, in reepjes

 

 Kokosmelk

 Aardappel, in hapklare blokjes

 

 Tomaat, geschild in partjes

 Rode peper, in reepjes

 

 500 gr

 

 400 ml

 2


 1 

 1

 

 

  • Voeg toe aan de wok en roer goed door

     
  • Voeg kokosmelk en aardappels toe, roer goed en laat 40 minuten pruttelen. Roer regelmatig en voeg ev. nog wat water of boullion toe.

     
  • Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd tomaat en peper toe
     
  • Dien op met rijst waar je een bosje gehakte koriander en rode peper doorroert.
    Garneer ev. met een rode peperbloem. Peper in de lengte insnijden tot steelaanzet en in ijswater laten omkrullen. 

 

 

Powered by liveSite Get your free site!