Marokkaanse kip in de Römertopf 

Bron: Delicious
 

Hoeveelheid:            3 personen

Benodigd:                 Oven, römertopf

Benodigde tijd:        4 uur, waarvan 3,5 uur oventijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE


 Aardappel, bv Ratte

 Koriander, gehakt

 Citroen, ingemaakt in zout


 


 Tomaten


 

Biologische kip


 Ras el Hanout

 Olijfolie

 

 

 

 400 gr

 100 gr

 2



 

5

 

 

1

 

 2 eetlepels

 4 eetlepels

 

 Vul de römertopf met water 

  • Giet de topf leeg en beleg de bodem met ongeschilde aardappelplakjes
  • Strooi er de gehakte koriander over
  • Verwijder het vruchtvlees van de citroen en snijd de schil in kleine stukjes en verdeel over de aardappels
  • Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de aardappels

     
  • Leg de kip hier bovenop. verwijder ev touwtjes


     
  • Meng de Ras el Hanout met de olijfolie en bedruip de kip hiermee


  • Sluit de topf en zet hem 3½ uur in een niet voorverwarmde oven van 180°C
  • Het laatste kwartier de deksel eraf nemen
               

 

 
 

 

  • Haal dekip eruit en verdeel in stukken
  • Doe de groenten in een schaal en serveer
Powered by liveSite Get your free site!