Limoncello sous vide

Heerlijke Italiaanse borrel uit de vriezer

 

Hoeveelheid:             1,75 liter

Benodigd:                 Sous vide apparaat, weckpot van 1 liter, zeef en kaasdoek

Benodigde tijd:         30 minuten, drie uur in waterbad en 15 minuten verwerken
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Citroen, onbespoten(geen was!!!)

 Alcohol 96% (VEN, België of Italië)

 

 

 8

 0,75 liter

 

 

 

  • rasp de schil van de citroenen en doe in de weckpot
  • Giet bij de rasp
  • Vul een bak met zoveel water dat de weckpot tot de rand in het water staat en breng met het sous vide apperaat op 57 graden
  • Houd het water drie uur op deze temperatuur en laat afkoelen

 

 Suikerstroop (fles Monin)

  

 1 liter
 

 

  • Zeef de vloeistof en daarna nog een keer door kaasdoek
  • Voeg de suikerstroop toe vul de flessen
  • Proost!

 

 

Powered by liveSite Get your free site!