Kip in rode kokoscurry

Lekker pittig Thais gerecht
Bron: AH

 

Hoeveelheid:             4 personen

Benodigd:                  wok

Benodigde tijd:         40 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Sjalot, gesnipperd
 Knoflook, gehakt

 Rode currypasta
 Garam massala(ev. kerriepoeder)
 Kurkuma
 Kokosmelk
 Kipfilet, in blokjes

 Chinese eiermie

 Bruine basterdsuiker
 Vissaus
 Limoensap

 Bosuitjes, in ringetjes

 2
 4 tenen

 2 eetl
 1 eetl
 1 theel
 400 ml
 500 gr

 250 gr

 2 eetl
 4 eetl
 2 eetl

 6

 

 

  • Fruit sjalot en knoflook 1 minuut

 

  • Voeg toe en breng al roerend aan de kook
  • Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken
  • Kook de mie in ruim water gaar

     
  • Roer door de curry en laat nog zachtjes 5 minuten koken
  • Giet de mie af , roer er de curry door en garneer met de bosuitjes
  • Voeg ter garnering ev. nog 1 minuut gefrituurde mienestjes toe

 

Powered by liveSite Get your free site!