Gebakken rijst met roerei 

Bron: Ching's snelle Chinese keuken

Heerlijk bijgerecht bij Chinese gerechten.

 

Hoeveelheid:            vier personen

Benodigd:                 wok

Benodigde tijd:         15 minuten

 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Ei, losgeklopt

 Arachideolie
 

 Garnalen, gekookt

 Doperwten, diepvries

Rijst, gestoomd

 Lichte sojasaus

 Sesamolie, geroosterd

 

 3

 2 eetlepels
 

 50 gr 

 50 gr

 400 gr 

 1-2 eetlepels

 1 eetlepel

 

  • Verhit de olie in de wok en giet de eieren erin. Laat 1-2 minuten stollen en roer met een houten lepel tot roerei. Schep op een bord en zet opzij. 
  • Doe de garnalen en doperwten in de wok en roerbak minder dan 1 minuut.
    Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels los zijn.
    Schep het roer ei erdoor en breng op smaak met sojasaus en sesamolie 
Powered by liveSite Get your free site!