Gänsekeulen im Römertopf 

Bron: Chefkoch.de

 

Hoeveelheid:            3 personen

Benodigd:                 Oven, römertopf, pureerstaaf

Benodigde tijd:        4 uur, waarvan 3,5 uur oventijd
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE


 Appel

 Ui, in vieren

 Tijm

 Oregano


 Gänsekeule

 

 

 

 1

 2

 ½ theelepel

 ½ theelepel

 

 3

 

 Vul de römertopf met water  

  • Schil de appel, verdeel in vieren en haal de kern eruit


     
  • Giet de topf leeg en leg de ui en appelparten op de bodem.
    bestrooi met de kruiden 
  • Bestrooi de keulen met zout en peper en leg erop
  • Sluit de topf en zet hem 3½ uur in een niet voorverwarmde oven van 180°C
  • Het laatste kwartier de deksel eraf nemen
               

 

 
 

 

  • Haal de keulen eruit en houd ze warm in de oven
  • Haal met een schuimspaan de uien en de appel uit de pot en doe in een kleine pan
  • Voeg wat van het ganzenvet toe en pureer
    eventueel met sausenbinder binden

e

     
  • Lekker met rode kool en klößen
Powered by liveSite Get your free site!